• Täljstenskaminer

    Täljstenskaminer

    Täljstenskaminer alstrar och lagrar värme med mycket god effekt. Uppvärmningen tar lite längre tid, men när stenen väl blivit genomvarm efter en stunds eldning ackumulerar den värmen. Täljstenens långa avsvalningstid gör att värmen från kaminen blir jämnare och varar längre. För att öka effekten ytterligare finns kamintillbehör som fläkt eller värmemagasin.

    För rådgivning om vad som kan passa bäst i just ert hus, kontakta oss så besvarar vi era frågor. Vår butik finns i Lindesberg, men vi gör installationer i större delen av Örebro län.

För mer information om varje produkt, klicka på länken till tillverkarens hemsida.

Täljstenskamin Contura 660T
Täljstenskamin Contura 660T Täljstenskaminen passar dig som har stora ytor att värma upp. Tack vare de mycket goda värmelagrande egenskaperna i denna täljstenskamin står sig värmen långt efter att du har somnat på kvällen. Kaminen finns i tre varianter; med bakugn, värmehylla eller konvektionsfront.
Artstonekamin Contura 320A
Artstonekamin Contura 320A Artstone är en sammetsslipad betongsten, unik för Contur­a. Den ljusgrå nyansen ger kaminen ett diskret men modernt uttryck. Stenen lagrar värme och du kan välja mellan lucka i glas eller gjutjärn, praktiskt vedfack eller en smidig kokplatta.
Täljstenskamin 26T hög
Täljstenskamin 26T hög Täljstenskaminen Contura 26T är för dig som vill se mycket av elden och ha det riktigt varmt och skönt. Ett extra värmemagasin i powerstone ger en avsvalningstid på upp till 18 timmar! Denna höga täljstenskamin ger ett rejält tillskott av värme i huset.
Contura 26T låg
Contura 26T låg Täljstenskaminen Contura 26T låg kan utrustas med en fläkt som effektivt sprider värmen från rum till rum. Kompakt täljstenskamin med god värmelagring och generös glaslucka. Läs mer påwww.contura.se »
Contura 34T
Contura 34T De fina proportionerna och den genomtänkta designen hos denna täljstenskamin ger ett stramt och majestätiskt intryck. Läs mer om kaminen på
www.contura.se »
Contura 35T
Contura 35T ”Red dot quality label for high design quality” är en belöning för framstående och innovativ design i en av världens mest prestigefyllda designtävlingar. Läs mer om kaminen på
www.contura.se »
Täljstenskamin 35T låg
Täljstenskamin 35T låg Contura 35T låg är nätt täljstenskamin med värmelagrande egenskaper som ger skön eftervärme. Luckan kan fås i gjutjärn eller med glasfront som ger ett modernt uttryck. Kaminen visar riktigt mycket av elden och har hög verkningsgrad vilket ger dig mer värme för veden.
Contura 54T
Contura 54T Contura 54T är den större modellen i 50-serien med en enorm kapacitet. Läs mer om kaminen på
www.contura.se »
Täljstenskamin Contura 52T
Täljstenskamin Contura 52T Gjutjärnskaminen har en fin tradition som här tas upp i en modern tappning. 50-serien har samma effektiva brännkammare som alla Conturas kaminer. Contura 52T har sidor och topp i täljsten vilket gör att värmen lagras under en längre tid.
Contura 520T Style
Contura 520T Style Contura 520T Style med gjutjärnslucka är en täljstenskamin med naturligt värmelagrande egenskaper. En brasa på kvällen håller kaminen varm hela natten. Täljstenen med sina naturliga nyansvariationer gör varje kamin unik.
Contura 590T
Contura 590T Contura 590T Style med gjutjärnslucka är en hög täljstenskamin med god värmelagring och många valmöjligheter. Välj till exempel kaminen med extra värmemagasin i powerstone för maximal värmeeffekt.
www.contura.se
Contura 596T style
Contura 596T style Contura 596T Style med gjutjärnslucka är en täljstenskamin för dig som vill ha ut mesta möjliga effekt. Den naturligt värmelagrande omramningen i täljsten kombinerad med extra värmemagasin i powerstone håller värmen långt efter att elden slocknat. De nya större sidoljusen i Contura 596T Style visar ännu mer av elden.
Contura 820T
Contura 820T Den ellipsformade täljstenskaminen Contura 820T är nätt i sin form, men stor i funktion. Med sidorna klädda i värmelagrande täljsten blir den unikt ådrade stenen en fin kontrast mot elden bakom den generösa glaset i luckan.
Contura 620T
Contura 620T Täljstenskaminen har en förmåga att snabbt ta till sig värme samtidigt som den långsamt lämnar ifrån sig den, vilket ger kaminen en suverän förmåga att lagra värme.
www.contura.se
Contura 630T
Contura 630T Täljstenskaminen finns i svart och grått och har en avsvalningstid på hela 14,5 timmar med installerat värmemagasin.
www.contura.se
Täljstenskamin 720T
Täljstenskamin 720T IContura 720T ger dig det bästa av två världar: den är tack vare sin kantiga form nätt och lättplacerad och har en värmelagrande omramning i täljsten. Ett generöst glas visar mycket av elden.
Täljstenskamin 556T Style
Täljstenskamin 556T Style Contura 556T med gjutjärnslucka är en täljstenskamin med stora sidoljus som visar mycket av elden. Täljsten är naturligt värmelagrande vilket ger dig bästa effekt av din kamin.
Contura 860T
Contura 860T Täljstenskaminen Contura 860T förenar form och funktion på ett fulländat vis: med generösa sidoglas blir elden synlig i hela rummet samtidigt som den täljstensklädda ryggen bevarar värmen en lång stund efter att glöden falnat
Contura 790T
Contura 790T Täljstenskamin som tack vare sin nätthet är lättplacerad. Mjukstängande täcklucka i täljsten och extra värmemagasin finns som tillval.
www.contura.se
Contura 470
Contura 470 Täljstenskaminen Contura 470t är helt inklädd med specialdesignad täljsten. Läs mer om kaminen på
www.contura.se »
Contura 480
Contura 480 Täljstenskaminen Contura 480 ger värme åt både kropp och själ. Läs mer om kaminen på
www.contura.se »
Butiksadress
Järnvägsgatan 7
LINDESBERG
 

Telefon
0581-500 20
070-300 76 76

Copyright © All rights reserved
Bergslagens Energi & Kamin AB

Webbproduktion Swesco Media