• Braskaminer

  Braskaminer

  En braskamin ger snabbt värme i ett rum och är trevlig på många vis. Inte enbart för att den ger karaktär åt bostaden, höjer dess värde och sprider en underbar värme, utan också för att den kan bli en riktigt lönsam affär. Både för dig och för miljön. Braskaminer används främst för trivseleldning och är en utmärkt kompletterande värmekälla. Bäst sprids värmen i hus med öppen planlösning. Vi tipsar Dig gärna om vad som passar bäst för just Ditt hus! Vi hjälper kunder i hela Örebro län att välja rätt.

  Svanmärket är din garanti för optimal och miljöanpassad förbränning i kaminen, som dessutom tillverkas i enlighet med en lång rad olika miljöregler.

  Miljömärkningen Svanen har precis lanserat sin kampanj "Rädda världen lite grann varje dag" och Contura är med som enda kaminproducent. Syftet är att få fler konsumenter att göra hållbara val inför framtiden.

  Hur räddar du världen lite grann varje dag?

  Svanen ställer tuffa miljö-, hälso- och kvalitetskrav på produkter och tjänster. Contura har de senaste åren satsat på miljön och de flesta av företagets braskaminer klarar i dag av Svanens hårda miljökrav.Välj Svanenmärkt och visa att du är med och räddar världen lite grann varje dag.

  Läs mer om de olika kaminerna nedan.

För mer information om varje produkt, klicka på länken till tillverkarens hemsida.

 Braskamin Contura 610 Style
Braskamin Contura 610 Style Contura 610 Style är den minsta modellen i den storvuxna 600-serien. Du kan till exempel välja lucka i gjutjärn eller glas, omramning i svart, grå eller vit plåt, vedfack eller lucka, täckfront eller värmehylla ovanför luckan samt tillbehör som värmelagrande powerstone, kokplatta och fläkt. En snygg och praktisk nyhet är vedförvaring vid sidan av kaminen.
Braskamin Contura 310
Braskamin Contura 310 Contura 310 är det perfekta valet för dig som vill bestämma själv hur kaminen ska se ut. Vill du ha en svart eller en vit? Lucka i gjutjärn eller glas? Vill du ha vedförvaring? Du kan välja mellan tre olika vedfack. Dessutom finns det en utdragslåda och andra smarta tillbehör.
Braskamin Contura 35 låg
Braskamin Contura 35 låg Contura 35 låg i plåt är en kamin med stor valfrihet: du kan välja mellan blank vit plåt eller sober svart plåt. Kaminerna har topp i glas och sidoglas för att visa mer av elden. Luckan kan fås helt i gjutjärn eller med en glasfront.
Braskamin Contura 35 hög
Braskamin Contura 35 hög Contura 35 är ett nytt syskon till den Red dot design Awardbelönade Contura 35T. Med omramning i vit eller svart plåt, lucka i glas eller gjutjärn och topp i glas har den en exklusiv design som gör sig väl i många slags miljöer.
Contura 450
Contura 450 Glasytorna på den här braskaminen ger en härlig insyn till brasan. Läs mer om kaminen på
www.contura.se »
Contura 450T
Contura 450T Värmelagringen i täljstenen gör att denna kamin ger värme i flera timmar. Läs mer om kaminen på
www.contura.se»
Braskamin Contura 510 Style
Braskamin Contura 510 Style Contura 510 Style har en stor glaslucka och passar perfekt om du vill placera din kamin i ett hörn. Luckan i glas ger ett lätt och modernt uttryck och sprider ljus och värme i ditt rum.
Braskamin Contura 520 Style
Braskamin Contura 520 Style Braskaminen Contura 520 Style med gjutjärnslucka ger maximal värmeeffekt på minimal yta. 100 kg powerstone och konvektionsspjäll ger mycket god uppvärmningseffekt och värmelagring. 520 Style är en plåtkamin men med samma egenskaper som en täljstenskamin.
Braskamin Contura 556 Style
Braskamin Contura 556 Style De generösa sidoljusen på braskaminen gör att du kan se elden från flera vinklar i rummet. Luckan i glas ger ett lätt och modernt uttryck, samtidigt som de rena linjerna i designen gör att kaminen smälter in i ditt hem, oavsett vilken stil du föredrar. .
Braskamin Contura 586 Style
Braskamin Contura 586 Style Med kaminen monterad på en pelare får elden ett lyft. Contura 586 Style är för dig som gillar modern stil. Om du vill se mer av elden kan du välja att montera kaminen på en vridplatta. Med en enkel vridning riktar du värmen och ljuset dit du befinner dig för stunden. En nyhet vi är säkra på att du kommer att uppskatta är att luckan kan öppnas utan handskar eftersom handtagen inte blir varma.
Braskamin Contura 596 Style
Braskamin Contura 596 Style Braskaminen Contura 596 Style finns i grå eller svartlackerad plåt med stilren gjutjärnslucka och i vit sober omramning med modern glasfront. De nya, större sidoljusen i Contura Style visar mer av elden.
Braskamin Contura 630
Braskamin Contura 630 Contura 630 är en stor kamin som visar mycket av elden bakom generösa glas. Brännkammaren sitter högt och ger mycket ljus. Braskaminen finns i svart eller grått och kan förses med ett värmemagasin av powerstone som förlänger avsvalningstiden med flera timmar.
Braskamin Contura 635
Braskamin Contura 635 Braskaminen 635 har sidoglas för extra god eldsynlighet. Komplettera med fläkt för snabbare värmespridning eller värmemagasin för extra lång avsvalningstid.
Contura 650
Contura 650 Stora rummet behöver en kraftfull kamin med större brännkammare och mer effekt. Läs mer om kaminen på www.contura.se »
Braskamin Contura 655
Braskamin Contura 655 Braskaminerna i 600-serien finns med massor av olika tillbehör, men till den här kaminen ingår sidoglas för att du ska kunna se elden från flera håll. Användbara tillbehör som gjutjärnstopp, värmehylla och nedre lucka ger ett enhetligt uttryck. Med topp och hylla i täljsten varar värmen ännu lite längre.
Braskamin 690 Style
Braskamin 690 Style Contura 690-modellerna har kakelugnens majestätiska uttryck med den moderna kaminens fördel: den visar en rejäl eld högt ovanför golvet. Den här modellen har mycket av allt: tre olika färger, tre olika toppar, två olika luckor, nedre lucka (standard) samt flera tillbehör som vedförvaring och värmelagrande powerstone.
Braskamin Contura 710
Braskamin Contura 710 Contura 710 är en nätt braskamin med kantig form som gör den mycket lättplacerad, till exempel för att lysa upp ett mörkt hörn. Denna nya modell i Contura 700-serien har ett generöst glas som visar mycket eld. Contura 710 finns i grått och svart och du kan välja bland olika tillbehör.
Contura 750A
Contura 750A Du som vill ha en kamin som verkligen sticker ut väljer så klart Contura 750A i aluminium. Läs mer om kaminen på www.contura.se »
Contura 750
Contura 750 En högt placerad brännkammare och mycket generösa glas gör denna kamin till hemmets brinnande hjärta, var den än står. Trots sin nätthet visar kaminen maximalt av elden och du behöver inte välja om brasan ska synas från soffan eller matplatsen.
Braskamin Contura 780
Braskamin Contura 780 Den nätta formen på kaminen gör den mycket lättplacerad. Braskaminen, på pelare, kan både stå mot en vägg och monteras fristående på vridplatta – perfekt för dig som har en öppen planlösning och vill ha en värmande och trevlig rums-avdelare.
Braskamin Contura 810
Braskamin Contura 810 Braskaminen Contura 810 är basmodellen i 800-serien och finns i grått och svart med en generös glaslucka. Skorstenen kan anslutas till kaminens topp eller rygg.
Braskamin Contura 850
Braskamin Contura 850 Contura 800 har hittat sin inspiration i den berömda superellipsen. Formen gör denna kamin kompakt och trevlig. Tack vare den fina formen har braskaminen Contura 850 kunnat utrustas med generösa glaspartier utan att brännkammarens effektivitet påverkats. Braskaminen är en riktig liten storhet!
Braskamin Contura 870
Braskamin Contura 870 Contura 870 på pelare är en nätt braskamin formad som en superellips och perfekt att lysa upp exempelvis ett hörn eller en annan svårmöblerad del av hemmet. Glasluckan är generös och visar mycket eld. Braskaminen finns i svart och grått och du kan välja bland flera tillbehör som vridplatta och olika toppar, till exempel i glas eller rostfritt stål.
Braskamin Contura 880
Braskamin Contura 880 Kaminen Contura 880 på pelare låter elden ta plats i rummet så den syns ännu bättre. Med en vridplatta kan kaminen vridas steglöst 360 grader (tillval). Braskaminen Contura 880 är för dig som vill sticka ut.

Butiksadress
Smedjegatan 9
LINDESBERG

 

Telefon
0581-500 20
070-300 76 76

Copyright © All rights reserved
Bergslagens Energi & Kamin AB

Webbproduktion Swesco Media